"Скритият дар"


Започни от себе сиКогато бях млад и въображението ми нямаше граници, си мечтаех да променя света. С годините и опита осъзнах, че светът е твърде голям, затова реших да променя страната си. Но и в нея всичко си оставаше същото.

В последните години от живота си направих един последен отчаян опит да променя членовете на моето семейство, най-близките ми хора, но напразно, и те си останаха същите.

А сега, когато лежа на смъртното си легло, си давам сметка, че ако бях променил себе си, щях чрез примера си да успея да променя и семейството си. А после, вдъхновен и окуражен от тях, щях да допринеса за промяната на страната си и, кой знае, може би и за промяната на света.


Из  „Скритият дар“,  Джериес Авад


4 коментара :

 1. Според мен човек винаги трябва да се стреми към развитие, към личностно израстване. Но не просто да се променя... А да променя останалите - това не е необходимо. Приемай човека отсреща, какъвто е, а той решава дали да промени нещо в себе си. И така... Много хубаво казано, Дани! :)
  Сърдечни поздрави на цветното местенце!

  ОтговорИзтриване
 2. Трудно се променя човек, хубаво е всеки да намери своето местенце, в което да се чувства добре. Честито лято, Дани!!!

  ОтговорИзтриване
 3. Колко вярно и мъдро!Всъщност дори и да промениш себе си,осъзнавайки къде грешиш,това не означава,че ще успееш да го предадеш като послание на другите,защото някои хора са удобно слепи за грешките си,те не ги търсят и поради това няма и как да ги коригират.
  Благодаря ти,че отново ми даде повод за размисъл,скъпа!Прекрасен уикенд пожелавам! :)

  ОтговорИзтриване
 4. Честит празник и на теб, Дани, с пожелания Еньовденското Слънце да освети домът ви, а билките и росата да ви дарят здраве!

  ОтговорИзтриване

 

За блога

Добре дошли в Simplicité - дневник за лични мисли, преживявания, фотографии и рецепти.

Благодаря ви за проявения интерес! Приятно четене!
Контакти

Име

Имейл *

Съобщение *

Абонамент

Архив на блога