Блиц интервю с Радостина от Life BitesПреди две години попаднах на блога й. Не си спомням как, но по-важното е, че оттогава насам не спирам да го следя с интерес. Тя снима, обича да пътува, прави всичко с усет към детайлите и красивото. Представям ви Ради, авторката на "Life Bites".


- Би ли споделила нещо за себе си? 

- Не съм чак толкова интересен човек. Майка съм на момченце, съвсем скоро отново се върнах на работа, а блогът, който напоследък не знам как да определя точно (май е за всичко и нищо), поддържам в свободното си време.  - Какво може да те накара да се усмихнеш? 

- Парче шоколадова торта; малките ръчички на сина ми; смехът му, когато го е гъдел. 
- Какво може да те разочарова? 

- Човешката злоба; несполучлив десерт/нещо, с което съм се захванала; обидна дума от близък приятел. 


- Кое е онова, което може да те впечатли у един човек? 

- Мъдрост. Широк мироглед. Интересни истории, разказани с доза хумор. Винаги съм се възхищавала на хора, които са живели интересен живот, които имат какво смислено да разкажат, което да трогва и да те държи, дори и след края на разговора.

- Кое те подтикна да създадеш блога си? 

- Нуждата да се усъвършенствам в снимането. Обикновено, когато човек покаже наяве създаденото, или понася критика, или получава похвали, но обективният поглед, с който поглеждаш снимките си, е решаващ, за да откриеш къде грешиш и какво може да подобриш.

- Ще споделиш ли малко повече за любовта си към фотографията? 

- Обичам красивото, детайлите, изпипаните снимки, където всичко е ясно без много обяснения. Една снимка може да разкаже цяла история. Талантът да улавяш моменти е заложен, не се научава, но технически човек може да задобрее с много практика и четене. 


- А за тази към готвенето? 

- Обичам десерти. Липсата на добре приготвени десерти в заведенията ме накара да експериментирам вкъщи. За един хубав десерт са важни качествените продукти, а за жалост малко места искат/могат да си ги позволят.
- Три неща, които те правят щастлива? 

- Семейството, постоянните ни пътувания, баниците в “Хлебар” и сутрешно капучино.- Къде намираш вдъхновение? 

- Обикновено съм гладна за красиви снимки. Опияняват ме. Ровя в мрежата или Pinterest. Там има всичко. Понякога го търся в ежедневните неща: предмети, книги, чаша кафе. Друг път го търся по време на пътуване. Тогава можеш да снимаш много и все една, две снимки да са се получили добре. 

- Любим кадър и защо? 

- Страхотната фотография на Стив МакКъри. За първи път е публикувана в National Geographic през 1985 г. Символизира войната в Афганистан през 80-те години. Не са необходими обяснения, просто изражението говори много, а очите са така запомнящи се, упорити, магнетични... Името на момичето остава неизвестно, но то не е от такова значение. Фотографията е известна като "The Afghan girl". Любопитно е, че през 2002 г. Екип на National Geographic пътува до Афганистан, за да открие вече порасналото момиче.


- Любим десерт? 

- Шоколадово суфле. Еквивалент е на всичко, което обичам. Много наситен шоколадов вкус.

  
- Какво си пожелаваш за тази година? 

- Здраве и пътуване до Япония.


Автор на снимките: Радостина
Интернет страница: http://lifebitesblog.com/
Фейсбук страница: https://www.facebook.com/lifebitesblog


 

13 коментара :

 1. Не знаях за блога и автора, благодаря ти, че ни запозна:)

  ОтговорИзтриване
 2. Много любимо местенце, благодаря ти Дани, че ни срещна с Ради! Точно такава, каквато си я представям ... и много общи страсти :) Поздрави и прегръдки и с нетърпение ще очаквам и следващият ти гост <3

  ОтговорИзтриване
 3. Дани,благодаря ти,че ме запозна виртуално с дамата,моя съименничка в случая-много обаятелен блог има,а колекцията чийзкейкове ми грабна сърцето!

  ОтговорИзтриване
 4. Обичам твоите блиц интервюта Дани :)
  а с точно това днес, открих нов за мен блог, където наистина не бях попадала до сега, но който си отбелязвам за редовни посещения. Благодаря за което!
  Впечатлена съм и удовлетворена :)
  Поздрав с прегръдка :)

  ОтговорИзтриване
 5. Дани, следя блога на Радостина с удоволствие!
  И за мен беше много приятно да науча повече за нея!
  Благодаря за чудесното интервю и красивите снимки!
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 6. Зная го отдавна аз това местенце и честичко наминавам. Страхотни снимки прави Радостина! Хубава седмица желая!

  ОтговорИзтриване
 7. Аз я открих във ФБ, преди доста време и не изпускам никога да се насладя на всичко, което пише, харесвам начина и на писане и особено на снимане! Прекрасен проект!

  ОтговорИзтриване
 8. Аз пък не го знаех местенцето, но се радвам, че поправих грешката. Благодаря, Дани! :)
  Усмивки!

  ОтговорИзтриване
 9. Много харесвам блога на Ради и го чета редовно :) Чудесно блиц-интервю, Дани!
  Сърдечни поздрави и за двете ви и хубава седмица :)

  ОтговорИзтриване
 10. Дани и аз я следя отдавна! Човек с голям усет към красивото, с отлични кадри и перфектни рецепти! Поздрави и за двете!

  ОтговорИзтриване
 11. Много, много благодаря на всички за коментарите! Ще се радвам, ако съм успяла да ви усмихна с интервюто и красивите кадри на Ради.

  ОтговорИзтриване
 12. Прекрасна гостенка, Дани! Пожелавам й от сърце сбъдване на желанието, всъщност не само на това, а на всичките:) Страхотни сте, прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 13. Прекрасни сте и двете! Прегръдки!

  ОтговорИзтриване

 

За блога

Добре дошли в Simplicité - дневник за лични мисли, преживявания, фотографии и рецепти.

Благодаря ви за проявения интерес! Приятно четене!
Контакти

Име

Имейл *

Съобщение *

Абонамент

Архив на блога